Karamelový dezert jen ze tří ingrediencí - postup přípravy
Tento dezert lze vyrobit během chvilky z pouhopouhých tří ingrediencí! Snazší už to ani být nemůže, přesto chutná nebesky a vypadá úžasně, že se za něj nemusíte stydět ani před návštěvou. Dochucení karamelem a vanilkou nadto vytvoří lahodnou kombinaci, která rozehraje symfonii chuťových pohárků!
Ingredience
Už naše babičky věděly, že ty nejjednodušší věci jsou nejlepší. A o dezertech to platí dvojnásob, protože v klasických a jednoduchých zákuscích vyzní naplno delikátní chuť sladkého. V případě tohoto dezertu pak chuť karamelu, který si může každý připravit doma sám. Je to snadné, stačí rozehřát 100 gramů cukru spolu se lžící másla a nechat rozpustit na mírném plamenu. Pozor jen, aby se karamel nepřipálil a zůstal pěkně tekutý.
Doma připraveným karamelem vylijte dno formy na biskupský chlebíček nebo takzvaný paštikový tunel. Poté dejte formu stranou. Nyní si vezměte dostatečně hlubokou mísu, do které rozklepněte čtyři čerstvá vejce. Přilijte kondenzované mléko z plechovky a mléko. Je vhodnější použít plnotučné, které má plnější chuť.
Pomocí tyčového mixéru opatrně začněte šlehat směs, nejprve na menší otáčky a postupně přidávejte. Nezapomeňte přidat vanilku. Můžete použít v prášku, například bourbonskou, ale lze i vanilkové aroma, kterého vám bude stačit 5–6 kapek. Směs dobře vymíchejte a poté vylijte na karamel, který je na dně formy.
Formu vezměte a dejte ji doprostřed dostatečně hlubokého plechu. Okolo pečicí nádoby nalijte vroucí vodu z rychlovarné konvice. Plech dejte opatrně péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 40 minut. Po vytažení nechte mírně zchladnout a poté uložte do chladničky na 4–5 hodin. Následně vyjměte z formy, můžete si pomoci nožem, a otočením položte na servírovací talíř. Karamel se krásně rozlije po povrchu. Před servírováním můžete ještě dozdobit snítkou máty a čerstvým sezónním ovocem.