Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevný koláč à la bábovka

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Dvoubarevný koláč à la bábovka - postup přípravy

Pokud vám už hosté pomalu klepou na dveře a vy nemáte připravený žádný dezert, tento koláč vás zachrání. Zabere vám jen pár minut, po upečení ho stačí poprášit moučkovým cukrem a máte hotovo.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Všechna vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte metličkou. Přidejte cukr a dál šlehejte, dokud směs nezhoustne. Dále přidejte olej a mléko a opět vše důkladně rozšlehejte. Mouku s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem prosejte do mísy. Metličkou vše ušlehejte do hustého krému, všechny ingredience se musí dobře spojit.

2. KROK

Těsto rozdělte na dvě stejné části. V čisté misce smíchejte neslazené kakao s troškou vody, aby vznikla hustá čokoládová kaše. Tu přelijte do jedné části těsta a zamíchejte. Připravte si kulatou dortovou formu a poctivě ji vymažte změklým máslem. Doprostřed formy dejte sklenici dnem vzhůru.

3. KROK

Vezměte obě části těsta a souběžně je do formy nalijte z dvou stran tak, aby se barvy uprostřed setkaly a vytvořily ostrou hranici. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C po dobu 40 minut. Po upečení opatrně vytáhněte sklenici a celý koláč posypte moučkovým cukrem. Nechte jej pořádně vychladnout a rozkrájejte. Samozřejmě můžete použít i bábovkovou formu namísto kulaté formy se skleničkou.

4. KROK

Počítejte s tím, že koláč nabyde na objemu, takže zvolte adekvátně vysokou formu. Každý z hostů si může vybrat, zda raději ochutná čokoládovou nebo vanilkovou část, případně obě dvě. Dezert připravíte během chvilky a může se dopékat, zatímco budete hostům servírovat hlavní chod. Jako zákusek ke kávě nebo čaji jistě přijde vhod místo kupovaných sušenek.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů