Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kubíkovy rohlíky se sádlem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 100 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kubíkovy rohlíky se sádlem - postup přípravy

Tyto domácí rohlíky jsou jako z obchodu, jenže o něco lepší, chutnají totiž přesně tak, jak od nich očekáváte, ale mají navíc vaši lásku a péči. Vyzkoušený a ověřený recept je od paní Romany Staňové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Smíchejte vlažnou vodu, ječný slad (případně cukr) a rozdrobené kvasnice. Promíchejte, aby se ingredience rozpustily, a nechte na teplém místě stát asi 15 minut, dokud se na povrchu nezačne tvořit pěna. Ke vzniklému kvásku přidejte dvě lžičky soli, sádlo a prosejte hladkou mouku a zadělejte tvárné, pružné a nelepivé těsto, které zakryjte utěrkou či fólií a nechte ho v teple asi 1 hodinu kynout.

2. KROK

Z vykynutého těsta vyválejte kulatou placku a rozkrájejte ji kráječem na pizzu na trojúhelníky. Z uvedeného množství by jich mělo vyjít asi 10 kousků. Každý trojúhelník stočte od základny k cípu do tvaru rohlíku. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem, zakryjte je utěrkou a nechte dalších 20 minut vykynout. Mezitím si rozehřejte troubu na teplotu 220 až 230 °C a po vykynutí rohlíky pečte asi 15 minut, aby na povrchu jemně zezlátly. Hotové rohlíky nechte zchladnout a podávejte, jak jste zvyklí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů