Hrnkový rebarborový koláč s drobenkou - postup přípravy
Připravte si jeden z nejrychlejších dezertů podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Hrnkový rebarborový koláč je nadýchaný a vhodný i ke snídani.
Těsto
Na posypání
Drobenka
Do mísy vsypte oba druhy mouky, kde je smíchejte s třtinovým cukrem, olejem, kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, vejci, mlékem a jogurtem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a posypte ho nakrájenou, uvařenou rebarborou.
Poznámka: Rebarboru můžete použít syrovou, ale můžete ji také předem uvařit, díky čemu bude měkčí. V takovém případě ji vařte v čisté vodě po dobu 10 minut.
Dezert nakonec posypte drobenkou, kterou připravíte smícháním moučkového cukru s moukou a změklým máslem. Hrnkový rebarborový koláč následně pečte v předehřáté troubě na 175–180 °C po dobu 35 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou