Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový rebarborový koláč s drobenkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hrnkový rebarborový koláč s drobenkou - postup přípravy

Připravte si jeden z nejrychlejších dezertů podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Hrnkový rebarborový koláč je nadýchaný a vhodný i ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na posypání

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy vsypte oba druhy mouky, kde je smíchejte s třtinovým cukrem, olejem, kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, vejci, mlékem a jogurtem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, které vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a posypte ho nakrájenou, uvařenou rebarborou. 

3. KROK

Poznámka: Rebarboru můžete použít syrovou, ale můžete ji také předem uvařit, díky čemu bude měkčí. V takovém případě ji vařte v čisté vodě po dobu 10 minut.

4. KROK

Dezert nakonec posypte drobenkou, kterou připravíte smícháním moučkového cukru s moukou a změklým máslem. Hrnkový rebarborový koláč následně pečte v předehřáté troubě na 175–180 °C po dobu 35 minut. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů