Lahodné palačinky z kondenzovaného mléka - postup přípravy
Pokud chcete kohokoliv blízkého potěšit lahodnou a sladkou snídaní, palačinky jsou většinou ta první volba. Klasické jsou samy o sobě výtečné, ovšem pokud vyzkoušíte tyto z kondenzovaného mléka, vaše chuťové pohárky zešílí radostí.
Ingredience
Do větší misky nalijte kondenzované mléko a rozklepněte vejce. Vyšlehejte metličkou dohladka a přilijte 250 ml vroucí vody. Znovu šlehejte, po chvíli přisypejte hladkou mouku a nyní během neustálého šlehání začněte po zapracování mouky postupně přidávat rozpuštěné máslo, špetku soli a zbytek vroucí vody.
Pánev vymažte kouskem másla a nalijte do ní první várku těsta. Nechejte smažit pár minut z obou stran dozlatova. Opakujte, dokud vám nedojde těsto, a máte hotovo. Nyní je jen na vás, čím palačinky naplníte. Budou perfektní s domácím džemem, nutellou, ochuceným tvarohem nebo i jen tak samotné. Dobrou chuť!