Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová debrecínská pečeně

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřová debrecínská pečeně - postup přípravy

Debrecínská pečeně je pozapomenutý recept, na který pamatovaly i československé státní normy. Vyzkoušejte tuto dobrotu, kterou nám připomněla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřové maso očistěte, ze všech stran jej posolte a posypejte paprikou. Koření do masa důkladně vmasírujte rukama.

2. KROK

Očistěte cibuli a nasekejte ji najemno. V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm připravenou cibuli. Poté vložte maso, hrnec zakryjte poklicí a duste maso doměkka.

3. KROK

Smetanu smíchejte se lžičkou hladké mouky a důkladně obojí rozmíchejte, aby ve směsi nezůstaly hrudky. Když je maso měkké, vyklopte ho z hrnce do pekáče, podlijte jej směsí zakysané smetany s trochou mouky a dejte zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C, aby maso získalo pěkně zlatavou barvu.

4. KROK

Upečené maso nakrájejte na plátky a podávejte s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů