Rohlíčky s marmeládou a ořechy - postup přípravy
Pokud nevíte, co si připravit k nedělní kávičce, pak rozhodně vyzkoušejte recept na tyto křehké rohlíčky s marmeládou a ořechy. Jejich příprava je snadná a velmi rychlá.
Na těsto
Na náplň
Na dokončení
Nejdříve nalijte kefír do mísy, nasypte do něj kypřicí prášek do pečiva a směs dobře promíchejte. Do jiné větší mísy vložte změklé máslo, přidejte do něj mouku, vanilkový cukr a sůl.
Z másla a mouky vytvořte pomocí prstů drobenku a uprostřed udělejte důlek. Do něj vlijte žloutky, kefír, vše velmi dobře promíchejte a vytvořte nelepivé těsto.
Těsto rozdělte na dvě části, poté je zvlášť zabalte do potravinové fólie a nechte je hodinu odležet v lednici. Na pomoučenou plochu položte 1 těsto a rozválejte ho do kruhu. Šířka by měla mít přibližně 2 mm.
Těsto potřete polovinou marmelády a posypte ho polovinou ořechů. Poté ho nakrájejte na 13 kusů. Jednotlivé kousky následně srolujte od širšího kraje do rohlíčků.
Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je žloutkem a posypte je nasekanými ořechy. Zbylé těsto opět rozválejte, potřete marmeládou, posypte ořechy, nakrájejte a srolujte.
Plech s rohlíčky vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte je 10–12 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Poté je vyjměte a nechte je zcela vychladnout.
Rohlíčky servírujte posypané moučkovým cukrem. Podávat je můžete samotné, nebo s kopečkem nadýchané šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.