Křupavé pečené brambory - postup přípravy
Ne každý den má člověk náladu a čas připravovat náročná jídla, zvláště, když třeba spěchá. Tyto brambory v tomto případě skvěle využijete jako lahodný oběd, rozhodně poslouží ale i jiným účelům, jako je například pohoštění pro návštěvy.
Ingredience
Brambory omyjte, nechejte je se slupkou a rozkrojte je na čtvrtiny. Hrnec naplňte vodou, osolte tak, jak jste zvyklí a přiveďte k varu. Poté do něj dejte brambory a vařte je okolo 4 minut. Následně je sceďte a do vedlejší misky si připravte marinádu. Prolisujte stroužek česneku, zakapejte olivovým olejem, promíchejte, osolte, přidejte papriku, oregano, opepřete a důkladně promíchejte.
Poté k ní přidejte brambory, všechny je v marinádě obalte a plech vymažte olejem. Brambory na něj vyskládejte a nechejte péct v předehřáté troubě na 200 stupňů na 30 minut. Poté můžete rovnou podávat, dobrou chuť!