Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí šeříkový sirup s citrónem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí šeříkový sirup s citrónem - postup přípravy

Pokud máte ve svém okolí rozkvetlý šeřík, rozhodně vyzkoušejte tento velmi snadný recept a připravte si z něj domácí sirup. Ten se skvěle hodí k přípravě nealkoholických i alkoholických nápojů, ale výborně chutná také v čaji nebo v dezertech.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V hrnci smíchejte cukr s vodou a směs vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté do něj přidejte šťávu z poloviny citrónu a nechte směs lehce vychladnout.

2. KROK

Květy šeříku otrhejte a přendejte je do sklenice. Poté je zalijte je vychladlým sirupem. Nádobu uzavřete a uložte ji na 2 dny do lednice.

3. KROK

Po 2 dnech sirup sceďte, přelijte ho do čisté lahvičky a dobře ho uzavřete. Takto připravený sirup vydrží čerstvý až 1 měsíc.

4. KROK

Pokud sirup nepoužijete do měsíce, vložte lahvičku do hrnce vyloženého utěrkou. Nalijte do něj vodu a vařte ji asi 45 minut při nízké teplotě. Poté lahvičku vyjměte z hrnce, zabalte ji do ručníku, aby co nejpomaleji vychladla.

5. KROK

Tip: Šeříkový sirup můžete také přidat do krémů či korpusů.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kuhanje je zabavno

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů