Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý cizrnový salát se zeleninou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Rychlý cizrnový salát se zeleninou - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete získat nejen zdravou svačinku, ale i originální přílohu k masu. Pochoutku ocení všichni milovníci barevných pokrmů s originální chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dresink

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cizrnu slijte, vložte ji do větší mísy a ochuťte ji solí, mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a mletým kmínem. Následně ji smažte na pánvi s rozpáleným olejem 3–4 minuty.  

2. KROK

V samostatné misce smíchejte olivový olej s citronovou šťávou, medem, pepřem a solí. 

Tip: Místo citronové šťávy můžete použít asi 30 ml octa.

3. KROK

Z okurky odkrojte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na menší kousky, které vložte do větší mísy.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

4. KROK

K okurce přidejte nakrájenou papriku s rajčetem, nadrobno nakrájenou červenou cibulí, nastrouhanou mrkví a nasekanou petrželkou, kterou můžete nahradit koriandrem. 

5. KROK

K ingrediencím přidejte osmaženou cizrnu, vše zalijte dresinkem a důkladně promíchejte. 

Tip: Rychlý cizrnový salát můžete servírovat ke svačině, ale také jako přílohu k masu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů