Rychlý cizrnový salát se zeleninou - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete získat nejen zdravou svačinku, ale i originální přílohu k masu. Pochoutku ocení všichni milovníci barevných pokrmů s originální chutí.
Základ
Dresink
Ostatní ingredience
Cizrnu slijte, vložte ji do větší mísy a ochuťte ji solí, mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a mletým kmínem. Následně ji smažte na pánvi s rozpáleným olejem 3–4 minuty.
V samostatné misce smíchejte olivový olej s citronovou šťávou, medem, pepřem a solí.
Tip: Místo citronové šťávy můžete použít asi 30 ml octa.
Z okurky odkrojte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na menší kousky, které vložte do větší mísy.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
K okurce přidejte nakrájenou papriku s rajčetem, nadrobno nakrájenou červenou cibulí, nastrouhanou mrkví a nasekanou petrželkou, kterou můžete nahradit koriandrem.
K ingrediencím přidejte osmaženou cizrnu, vše zalijte dresinkem a důkladně promíchejte.
Tip: Rychlý cizrnový salát můžete servírovat ke svačině, ale také jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfach leckere Rezepte