Dort à la Kinder Pingui - postup přípravy
Chlazená tyčinka Kinder Pingui je velmi oblíbená snad u všech věkových supin a není se čemu divit – je to lahodná sladká svačinka. Pokud si ji ovšem chcete dát ve velkém, finančně se vám to příliš nevyplatí. Ledaže byste si upekli její větší verzi v podobě chutného dezertu.
Korpus
Krém
Poleva
Rozklepněte všechna vejce do mísy, přidejte cukr a vyšlehejte. Zalijte mlékem a ve vedlejší míse smíchejte dohromady mouku, kakaový prášek a prášek do pečiva. Vzniklou sypkou směs po částech zašlehávejte do těsta. Plech na pečení (32×42 cm) vyložte pečicím papírem, těsto na něj nalijte, rovnoměrně rozprostřete a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 25 minut.
Po upečení korpus rozdělte na dvě poloviny, jednu položte na servírovací tác a obepněte ji obdélníkovým dortovým ráfkem. Do větší mísy dejte smetanový sýr, moučkový cukr, mléko, vanilkový cukr, citronovou šťávu a vyšlehejte do jednolité směsi. Přidejte vyšlehanou smetanu ke šlehání a znovu zašlehejte.
Jakmile máte krém hotový, zarovnejte jej na první vrstvu korpusu a nechejte zatuhnout na 30 minut v lednici. Do menší misky vložte nalámanou hořkou čokoládu, máslo a smetanu 33%. Poté ji dejte na 2 minuty do mikrovlnky. Následně promíchejte metličkou dohladka. Polovinou polevy zalijte krém dortu a zarovnejte ji cukrářským nožem nebo stěrkou.
Nechejte odležet na dalších 30 minut do lednice. Poté postup zopakujte – naneste zbytek krému, přiklopte druhou polovinu korpusu a nechejte opět zatuhnout na 30 minut v lednici. Poté z dortu sejměte ráfek. Druhou část polevy v případě potřeby opět rozehřejte, nalijte ji na hotový dezert a obmažte jej ze všech stran. Vložte dort naposledy na 30 minut do lednice a poté můžete servírovat, dobrou chuť!