Domácí bramboráky s česnekovým dipem - postup přípravy
Jakmile přijdete z práce naprosto unavení a hladoví, asi úplně nemáte pomyšlení na to, že byste další dvě hodiny stáli u plotny a vařili si nějaké mistrovské dílo. Právě to je situace, kdy je naprosto ideální znát recept na bramboráky s česnekovým dipem.
Bramboráky
Česnekový dip
Brambory oloupejte, nastrouhejte je nahrubo do mísy, vymačkejte z nich šťávu a dejte je do druhé mísy. Tam k nim přidejte mouku, rozklepnuté vejce, sůl a promíchejte. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, vždy naberte část těsta, udělejte z ní bramborák a ten nechejte smažit z obou stran dohněda.
Během smažení se můžete vrhnout na přípravu dipu. Do mističky dejte jogurt, přidejte nadrobno nasekaný kopr a prolisovaný česnek. Osolte dle chuti a máte hotovo. Bramboráky servírujte na talíři spolu s dipem v misce, dobrou chuť!