Pečená kuřecí stehna s brambory a mrkví - postup přípravy
Vymýšlení obědu na každý den se mnohdy zdá být nadlidským úkolem. Je proto dobré uvařit jídlo, které vám bez problému vydrží i na dva dny a jehož množství zaručeně všechny zasytí.
Kuřecí stehna
Příloha
Omáčka
Kuřecí stehýnka okořeňte z obou stran solí, černým pepřem, paprikou a oreganem. Nebojte se do nich koření vmasírovat ručně. Poté je odložte na 15 minut do lednice. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozpalte rostlinný olej s máslem a dejte na ni smažit kuřecí stehýnka na pět minut z obou stran.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky požadované velikosti. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Kuřecí stehýnka vyjměte a do oleje se šťávou, co z nich zbyla v pánvi, dejte osmažit cibulku, dokud nezesklovatí. Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kolečka.
Po chvíli přidejte k cibulce brambory a smažte je dvě minuty. Petrželku nasekejte nadrobno. K bramborům přidejte mrkev a smažte 7 minut. Do druhé pánve či malého hrnce nalijte chilli omáčku, sójovou omáčku, citronovou šťávu, přidejte i med, hořčici a důkladně promíchejte.
Přiveďte ji k bodu varu a poté vařte další dvě minuty. Do přílohy přidejte petrželku, smažte minutu, poté česnek, smažte další minutu, a nakonec do na ni naskládejte kuřecí stehýnka. Vše zalijte připravenou omáčkou a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 25 až 30 minut. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!