Hermelín ve slanině s hranolky - postup přípravy
Připravte si hermelín ve slanině podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem . Pokrm je skvělou kombinací jemného sýra a šťavnaté uzeniny.
Základ
Příloha
Ostatní ingredience
Šest plátků slaniny přes sebe přeložte tak, abyste vytvořili tvar hvězdy. Do jejího středu nasypte lžičku tymiánu, půl lžičky grilovacího koření a na koření položte hermelín.
Sýr do slaniny zabalte a pokrm odložte na plech, pokrytý pečicím papírem. Postup ještě jednou zopakujte s druhým hermelínem a zbytkem ingrediencí.
Poznámka: Množství koření můžete upravit dle vlastní chuti.
Kolem hermelínů rozprostřete oloupané brambory, nakrájené na hranolky, které pokapejte trochou oleje a ochuťte solí.
Tip: Pro výraznější chuť můžete sůl zaměnit za koření Americké brambory.
Hermelíny ve slanině pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 35 minut.
Tip: Každou porci servírujte s trochou tatarky. Hranolky můžete posypat nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem