Krémové Lotus poháry - postup přípravy
Každý má jednou za čas chuť na něco sladkého a pochutiny ze supermarketu ne vždy uspokojí vaše chuťové pohárky tak, jak byste si přáli. Tento dezert vás ale zaručeně nezklame a jako překvapení pro blízkou osobu je dokonalý.
Základ
Hnědý krém
Pudink
Na základ rozmixujte sušenky a zarovnejte je na dno poháru. Poté se můžete vrhnout na přípravu krému. Lotus sušenky rozmixujte a poté k nim postupně přidejte hnědý cukr, skořici, máslo a mléko. Znovu krém rozmixujte a odložte na později.
Do hrnce nalijte 500 ml mléka a začněte jej ohřívat. Mezitím rozklepněte všechna vejce a oddělte bílky od žloutků. Dejte žloutky do větší mísy a bílky si schovejte do jiného receptu. Ke žloutkům přidejte cukr a prošlehejte je metličkou. Kukuřičný škrob zalijte zbylými 100 ml mléka a důkladně promíchejte, poté ho přelijte do mísy se žloutky. Důkladně promíchejte a nalijte směs do hrnce s horkým mlékem.
Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Nakonec přimíchejte lžičku vanilkového extraktu, máslo a máte hotovo. Naneste pudink do pohárků na základ a navrch dejte hnědý sušenkový krém. Libovolně můžete dozdobit samotnými sušenkami. Odložte poháry na hodinu do lednice a můžete podávat, dobrou chuť!