Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bublanina „pro blbé“ s jahodami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bublanina „pro blbé“ s jahodami - postup přípravy

Jednoduchá bublanina s jahodami je nenáročným moučníkem, který dokáže upéct opravdu každý. A opravdu každý si na ní také velmi pochutná.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Smetanu ke šlehání přelijte do sklenice. Kelímek z ní vzápětí použijte na odvážení sypkých surovin.

2. KROK

Vejce rozklepněte do mísy. Potřebný počet záleží na jejích velikosti. Přisypejte k nim cukr a vyšlehejte je do pěny.

3. KROK

Poté do ní postupně zapracujte prosátou mouku, kypřicí prášek a vanilkový cukr. Nakonec do ní po částech vmíchejte také smetanu ke šlehání.

4. KROK

Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poté na něj rozprostřete jahody či jiný libovolný druh ovoce a dejte ho péct do trouby předehřáté na cca 180 °C na zhruba 30–40 minut, dokud nebude bublanina do zlatova.

5. KROK

Před podáváním nechte bublaninu vychladnout. Dle chuti ji posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte na porce a podávejte.

 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů