Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánočka do formy s mandlemi a vanilkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Vánočka do formy s mandlemi a vanilkou - postup přípravy

Pokud jste milovníky domácích vánoček, ale zaplétání těsta je pro vás noční můrou, vyzkoušejte recept paní Jitky Zeiselové. U tohoto postupu budete potřebovat pouze pár ingrediencí a dobře vymazanou formu na vánočku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Kvásek

Těsto

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko s cukrem a droždím smíchejte dohromady a vytvořte kvásek, který nechte odstát minimálně 20 minut. 

2. KROK

Poté smíchejte hladkou mouku, vanilkový cukr, citronovou kůru, máslo, sádlo, žloutek a sůl a přimíchejte kvásek. Z těchto ingrediencí uhněťte těsto. 

3. KROK

Pečící formu na vánočku vymažte tukem a vysypejte mandlemi dle chuti. Poté do formy vložte těsto a pečte jej v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut. 

Tip: Stejné těsto můžete použít i v případě přípravy mazanců.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů