Rychlý jablečný koláč s vanilkou a skořicí - postup přípravy
Možná jste to nevěděli, ale pečení je účinný prostředek, jak zahnat stres z běžného života. V tu chvíli totiž můžete „vypnout“ a soustředit se pouze na váš pokrm a na to, jak se těšíte na výsledek. Schválně si to vyzkoušejte s tímto receptem na jablečný koláč.
Těsto
Náplň
Na posypání
Do větší mísy dejte máslo, cukr, rozklepnutá vejce, prášek do pečiva, plnotučné mléko a mouku. Těsto ručně či v kuchyňském robotu hněťte, dokud nezíská homogenní konzistenci. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a nechejte ho v lednici, dokud nepřipravíte jablečnou náplň.
Všechna jablka oloupejte a zbavte je jadřinců a stopek. Nakrájejte je na menší kousky a poté je nastrouhejte. Přidejte k nim třtinový a vanilkový cukr, skořici a důkladně směs promíchejte. Těsto vytáhněte z lednice a rozdělte ho na dvě poloviny. Pomoučněte si pracovní plochu a rozválejte první polovinu těsta.
Přemístěte jej na plech na pečení (42 x 33 cm) vyložený pečicím papírem a případně ho na něm dodatečně rozválejte, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Naneste na něj náplň. Poté rozválejte druhou polovinu těsta a přeneste jej na ni. Svrchu těsto propíchejte vidličkou a dejte koláč do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 15 minut. Poté ho posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat. Dobrou chuť!