Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé sušenky

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlé sušenky - postup přípravy

Sušenky jsou oblíbené mezi dětmi, ale ocení je také dospělí. Jsou skvělou volbou pro všechny, kteří potřebují připravit snadné a nenáročné pohoštění pro náhlou návštěvu, anebo jako svačinu na cesty nebo do školy. Výroba sušenek není nic náročného na práci ani na suroviny a vše potřebné nejspíš najdete neustále doma ve spíži. Tak se do nich pojďme pustit.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Před započetím přípravy vajíčka a máslo vyndejte z lednice, aby zteplaly na pokojovou teplotu a máslo změklo. Pak vajíčka rozklepněte, oddělte bílky a žloutky odložte na příště.




Změklé máslo vložte do misky a elektrickým šlehačem asi minutu šlehejte. Pak přidejte špetku soli, vanilkový cukr nebo esenci a moučkový cukr a pokračujte ve šlehání dalších 5 minut, dokud směs nezíská hladkou a nadýchanou konzistenci. Pak přilijte k našlehanému máslu vaječné bílky a šlehejte další minutu.

Ve vedlejší misce si smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Zamíchejte a tuto směs přisypejte k našlehané máslové směsi. Špachtlí všechno důkladně rozmíchejte a zadělejte husté a mírně lepivé těsto, které ale drží tvar.

Těstem naplňte zdobicí sáček na pečivo s ozubenou tryskou, anebo stačí obyčejný igelitový pytlík s ustřiženým růžkem.

Zapněte troubu, aby se vyhřála na 180 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem a zdobicím sáčkem rozmístěte po celé ploše plechu krátké čárky těsta a nechávejte mezi nimi malé mezery.

Vložte sušenky do vyhřáté trouby a pečte je asi 20 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu.

Po dopečení nechte sušenky úplně vychladnout a před podáváním je na hladké straně namažte ovocným džemem a slepte je dohromady. Pokud chcete, můžete ještě rozpustit na kamnech čokoládu a sušenky do ní zpola nebo celé namočit.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů