Kuřecí polévka s estragonem - postup přípravy
Tato kuřecí polévka vám bez problémů zvládne nahradit i hlavní chod, je totiž pořádně hustá a plná živin. Čím více zeleniny do ní dáte, tím chutnější bude; nejlépe však chutná až na druhý den.
Kuřecí polévka
Máslové knedlíčky
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky. Brambory oloupejte, omyjte a rovněž je nakrájejte na kostičky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozehřejte menší množství oleje a orestujte na něm kuřecí prsa, poté je přemístěte do hlubokého hrnce a dále na pánvi osmažte ještě mrkev. Dejte ji do hrnce ke kuřeti a přidejte i brambory.
Podlijte polévku 2 až cca 2,5 l litry vody a důkladně ji osolte, vařte cca 20 až 25 minut. Těsně před koncem si připravte máslové knedlíčky. Do rozpuštěného másla přidejte hladkou mouku, sůl a po promíchání jedno rozklepnuté vejce. Ze vzniklého těsta odebírejte lžičkou knedlíčky a dávejte je do polévky.
Přidejte do ní i hrášek, zelené fazolky, estragon a mletý černý pepř. Nakonec polévku zakápněte citronem a zahustěte smetanou na vaření. Vařte polévku dalších pět minut a můžete ji podávat. Dobrou chuť!