Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chlebová drožďovka s mrkví a hráškem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Chlebová drožďovka s mrkví a hráškem - postup přípravy

Chlebová drožďovka je jemná, výživná a plná bohatých chutí. Zahřejte se rychlou a jednoduchou polévkou podle tradičního receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupanou mrkev s cibulí a jarní cibulkou nakrájejte nadrobno. Na kostičky nakrájejte také krajíce chleba a v hrnci rozpusťte máslo. 

2. KROK

Na másle smažte oba druhy cibule 2–3 minuty, přidejte droždí, ingredience zamíchejte a přidejte k nim uzenou mletou papriku, kterou ihned zalijte vývarem.

Tip: Papriku dlouho nesmažte, aby nezhořkla.

3. KROK

Do vývaru přidejte nakrájený chleba s kmínem, polévku opepřete a vařte 10 minut. Po této době hrnec odstavte z tepla a jeho obsah rozmixujte do hladka. Polévku přiveďte opět k varu a vmíchejte do ní mrkev. 

4. KROK

Pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, dokud mrkev nezměkne a poté do polévky přidejte hrášek s prolisovaným česnekem. Jakmile se polévka začne vařit, vmíchejte do ní rozšlehané vejce a polévku vařte ještě 2 minuty. 

5. KROK

Chlebovou držďovku servírujte posypanou nasekanou petrželkou. 

Tip: Chcete-li, aby vás polévka více zasytila, podávejte ji s oblíbeným pečivem.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů