Lepiduša čili nastavovaná kaše z brambor a fazolí

i Zdroj fotografie: Zdeňka Laštůvková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Lepiduša čili nastavovaná kaše z brambor a fazolí - postup přípravy

Jakkoliv je valašská lepiduša tradiční pokrm, má neskutečně širokou škálu různých obměn – zatímco někde se připravuje nasladko, jinde naslano a s různými obměnami. O zděděný rodinný recept s fazolí se podělila paní Zdeňka Laštůvková.
1. KROK

Fazole a oloupané brambory uvařte každé ve zvláštním hrnci doměkka. Fazole slijte a nechte okapat. Brambory neslévejte, přidejte k nim do hrnce hrubou mouku nebo krupici a nechte vše pět nebo deset minut odstát.

2. KROK

Nakonec do hrnce přidejte také fazole a vše důkladně rozmačkejte na kaši. Do kaše přidejte hojnou dávku sádla, podle chuti osolte a případně přidejte také škvarky. Lepidušu ihned podávejte s kyselou okurkou a případně s párkem nebo karbanátkem.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 166 hlasů
Nahlásit chybu
110 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt