Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Katova hovězí polévka

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Katova hovězí polévka - postup přípravy

Tuto polévku podle kanálu Recepty bez brepty si užijí zejména ti, kteří mají smlouvu s ďáblem. Těm ostatním ale stačí trochu snížit množství chilli papriček a získají neuvěřitelně chutnou polévku, která vyléčí rýmu i kocovinu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte tři cibule a nasekejte je nadrobno. Hovězí krk očistěte a nakrájejte ho na kostky. K masu přidejte čerstvě otrhané lístky rozmarýnu, malou hrstku sušeného tymiánu, trochu čerstvě mletého černého pepře a sůl.

2. KROK

Šest stroužků česneku oloupejte a nakrájejte je nadrobno. V hrnci rozehřejte dvě polévkové lžíce sádla, vsypte do něj nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnek a spolu s cibulí ho restujte dozlatova.

3. KROK

Do cibulového základu přidejte rajčatový protlak, promíchejte a nechte ho 5 minut restovat, aby ztratil typickou nakyslou pachuť. Poté přidejte maso s kořením a za častého míchání ho nechte opéct ze všech stran dozlatova.

4. KROK

Do hrnce přidejte dvě polévkové lžíce sladké nebo pálivé papriky (podle toho, jak moc pálivé jídlo máte rádi) a za stálého míchání asi 1 minutu restujte. Dejte pozor, aby se nepřipálila, potom by zhořkla. Obsah hrnce zalijte vroucím hovězím vývarem a přidejte podle chuti chilli vločky. Vše důkladně promíchejte, přiklopte pokličkou a vařte, dokud maso zcela nezměkne.

5. KROK

Mezitím nakrájejte na drobné kostičky dvě mrkve, čtyři menší petržele, čtvrtku malé bulvy celeru a jednu žlutou nebo červenou papriku. Z petrželky odkrojte tuhé stonky a lístky nasekejte nadrobno. Když je maso téměř měkké, kořenovou zeleninu vsypte do polévky a pokračujte ve vaření dalších 15 minut, dokud nezměkne.

6. KROK

Nakonec přidejte do hrnce nadrobno nasekanou petrželku, polévku dochuťte trochou soli, případně pepře a chilli a nechte ji ještě minutu prohřát. Podávejte ji ozdobenou snítkou petrželky, pár kroužky cibule a nejlépe s čerstvým pečivem.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů