Polévka z bílých fazolí s rajčaty - postup přípravy
Vyzkoušejte tradiční řecký recept na polévku z bílých fazolí, která je plná zeleniny a aromatického koření. Je výživná, má nezapomenutelnou chuť a dokonale zasytí.
Ingredience
Fazole ponořte na noc do vody a před vařením je slijte. Řapíkatý celer zbavte tuhých vláken, nakrájejte ho nadrobno a vložte ho do mísy, kde ho smíchejte s oloupanou nakrájenou mrkví, cibulí a česnekem.
Tip: Vláken se nejsnadněji zbavíte, pokud celer rozlomíte v jeho polovině. Před krájením z celeru odstraňte jeho listy, které nevyhazujte, protože je budete potřebovat v závěru vaření.
Zeleninu smažte v hrnci s rozpáleným olivovým olejem 10 minut, doměkka. Poté směs ochuťte solí a přidejte k ní nahrubo nastrouhaná rajčata s protlakem. Ingredience důkladně zamíchejte a ochuťte mletým kmínem, vločkami kajenského pepře a mletým černým pepřem.
Pokračujte ve vaření 8–10 minut a následně do hrnce vložte fazole a vlijte vodu. Přidejte bobkový list, hrnec zakryjte pokličkou a polévku vařte 45–60 minut. Na závěr nakrájejte omyté listy řapíkatého celeru, kterými ozdobte každou porci polévky z bílých fazolí. Tu můžete polít také trochou olivového oleje.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Casserola club