Kuřecí řízky plněné bramborovou směsí - postup přípravy
Pořádný a chutný oběd může mít mnoho podob, ale takový jste ještě asi neviděli. Kuřecí řízky s náplní ze strouhaných brambor nejsou úplně běžným pokrmem, navíc když na jeden řízek potřebujete dva plátky masa, ale rozhodně stojí za zkoušku.
Ingredience
Kuřecí prsa rozřízněte na čtyři plátky a každý zakryjte potravinářskou fólií, přes kterou ho naklepete. Poté je dochuťte celkem 3 g soli a 3 g pepře. Tvrdý sýr nastrouhejte nahrubo a dejte ho do misky, rozklepněte k němu vejce. Brambory oloupejte a omyjte je od škrobu, poté je nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
Přidejte je do misky k sýru a dochuťte směs 5 gramy soli a 3 gramy mletého černého pepře. Důkladně směs promíchejte a naneste ji lžicí na jeden plátek masa. Poté na ni položte druhý plátek. Totéž zopakujte se zbylými dvě plátky, získáte tak dva velké řízky. Parmezán nastrouhejte najemno a promíchejte jej se strouhankou.
Oba řízky obalte ve sýrové strouhance a důkladně je zabalte do pečicího papíru. Takto zabalené řízky dejte do pánve, podlijte je vodou a zakryjte pánev pokličkou. Duste je na středním plameni po dobu deseti minut. Poté řízky obraťte na druhou stranu a opět v procesu pokračujte dalších deset minut. Poté máte hotovo a můžete je podávat se zeleninovou oblohou, dobrou chuť!