Hrnková ananasová buchta s vanilkou - postup přípravy
Vyzkoušejte hrnkovou ananasovou buchtu podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Můžete ji servírovat jako sladkou snídani nebo odpolední dezert.
Ingredience
Mouku smíchejte s třtinovým cukrem, olejem, vodou, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem do pečiva a vejci.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pokryjte ho ananasem.
Poznámka: Ananas před použitím slijte.
Hrnkovou ananasovou buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–16 minut.
Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou