Frankfurtské závitky - postup přípravy
Závitky z krkovičky, bůčku a párku doplněné o jednoduchou smetanovou omáčku budou milovat všichni. Vaši strávníci ocení její bezchybnou jemnost a příjemnou vůni a vy zase jednoduchost její přípravy. O svůj oblíbený recept se podělila paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Krkovičku nakrájejte na plátky, rozklepejte je a po obou stranách posypejte solí a pepřem. Vepřový bůček semelte najemno, přidejte k němu sůl a pepř a rozdělte ho na jednotlivé plátky krkovičky. K tomu přidejte po kousku párku a maso uzavřete do závitku, který zajistěte párátky nebo nití.
Cibuli nasekejte nadrobno a v hrnci s trochou rostlinného oleje ji osmahněte dorůžova. Zaprašte cibuli sladkou paprikou, nechte ji zasmažit a vložte závitky, které nechte ze všech stran opéct dozlatova.
Obsah hrnce podlijte vodou nebo vývarem, promíchejte a nechte pod pokličkou dusit, dokud závitky úplně nezměknou. V tu chvíli je vyjměte z hrnce, do omáčky vmíchejte trochu hladké mouky rozšlehané v mléce a zjemněte smetanou. Podle chuti ji dochuťte solí a pepřem.
Závitky rozdělte na talíře, podlijte je omáčkou a podávejte nejlépe s domácím houskovým knedlíkem nebo také s rýží či s těstovinou.