Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koprová omáčka s kachním vejcem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Koprová omáčka s kachním vejcem - postup přípravy

Někdo ji miluje, jiný nenávidí, koprová omáčka ale nenechá nikoho chladným. Vyzkoušejte jednoduchou verzi podle receptu od paní Hany Petrášové, která ji zbožňuje s domácím kachním vejcem.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji ji osmahněte dorůžova. Přidejte lžičku hladké mouky a chvilku ji orestujte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte ji trochou vroucí vody a energicky míchejte, dokud se nepropojí s vodou do zahuštěné směsi. Kopr nasekejte najemno a polovinu ho přihoďte do omáčky. Za častého míchání 7 minut vařte.

2. KROK

Do povařené omáčky přilijte plnotučnou smetanu a jedno rozšlehané vajíčko. Opět chvilku povařte a přihoďte druhou polovinu kopru. Nechte omáčku projít varem, dochuťte kouskem másla, solí, cukrem a octem a odstavte ze sporáku.

3. KROK

Jako přílohu můžete použít brambory, knedlík, případně natvrdo uvařené kachní či slepičí vajíčko a přidat můžete i hovězí maso. Na talíři omáčku ozdobte snítkou kopru a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů