Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemná rýžová kaše ze 4 ingrediencí

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 2 minuty
čas vaření Vaření: 25 minut

Jemná rýžová kaše ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Připravte si jemnou rýžovou kaši podle paní Hany Petrášové. Je lahodná a můžete ji dochutit podle sebe. Kaši je možné servírovat ke snídani i jako rychlý oběd.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce s vodou vsypte rýži a vařte ji přibližně 10 minut, dokud trochu nezměkne. Poté k ní přilijte mléko, směs osolte a za stálého míchání ji vařte dalších 10–15 minut, dokud není rýže úplně měkká.

Poznámka: Množství tekutin zvolte podle toho, jak moc chcete, aby byla kaše řídká.

2. KROK

Jakmile je rýžová kaše hotová, ihned ji servírujte. Pokrm můžete ochutit dle vlastních chuťových preferencí.

3. KROK

Tip: Kaši můžete servírovat posypanou nastrouhanou hořkou čokoládou s cukrem nebo skořicí s cukrem. Můžete ji podávat také s kompotovanými švestkami. V každém případě ji polijte rozpuštěným máslem – získá jemnější konzistenci.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů