Načechraná nepečená dobrota Fluffy Snow

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Načechraná nepečená dobrota Fluffy Snow - postup přípravy

Fluffy Snow je roztomilý název krásného a jemného nepečeného dezertu, který je naprosto dokonalý třeba na silvestrovskou party. Je bílý jako padlý sníh a jemný stejně tak. Tento rafinovaný dortík z tvarohu a smetany, dochucený citrónovým želé a sypaný kokosem v sobě snoubí svěžest i lehkost (nejen) zimních radovánek. Pokud máte chuť na něco výjimečného, dopřejte si tuhle dobrotu.

Návod na přípravu:

V misce s horkou vodou si podle návodu na obalu rozpusťte želatinu a nechejte ji zchladnout na pokojovou teplotu.




Elektrickým šlehačem vyšlehejte v oddělené misce šlehačku do jemné a krémové konzistence. Poté k ní přidejte moučkový a vanilkový cukr a nakonec přimíchejte smetanový sýr nebo tvaroh.

Do směsi nalijte tenkým proudem rozpuštěnou želatinu a znovu důkladně prošlehejte nízkou rychlostí, abyste získali homogenní hmotu.

Rozpalte pánev a rozpusťte na ní kousek másla. Vsypte kokosové vločky a cukr a osmažte, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak odstavte z kamen.

Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a přilnavou fólií. Rozložte obdélník ze sušenek, které budou tvořit korpus, a zalijte je připravenou smetanovou hmotou. Vyrovnejte její povrch a zasypejte ho rovnoměrně osmahlým zkaramelizovaným kokosem.

Takto připravený dort vložte do lednice asi na 10 až 12 hodin.

Poté vyjměte dort z lednice, opatrně ho s pomocí pečicího papíru a fólie vyjměte z formy a položte ho na talíř. Rozkrájejte ostrým nožem dezert na porce požadované velikosti a s velkou chutí podávejte s šálkem voňavého čaje nebo kávy.

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 327 hlasů
Nahlásit chybu
52 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt