Poctivé bratislavské plecko - postup přípravy
Smetanová omáčka plná zeleniny a libového vepřového masa bude chutnat úplně každému. Vyzkoušejte starý a osvědčený recept podle babičky paní Ladislavy Šatavové.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Plecko očistěte a nakrájejte ho na kostky. Cibulku opečte dosklovata na troše rostlinného oleje. Přidejte k ní nakrájené maso a opečte ho ze všech stran. Mrkev, celer a nakládanou okurku nakrájejte na malé kostičky a vše přihoďte do hrnce k masu. Zaprašte maso a zeleninu sladkou mletou paprikou a restujte pár sekund, dokud paprika nepustí barvu. Hned poté vše podlijte vroucí vodou, přidejte lžičku rajčatového protlaku, podle chuti sůl a mletý černý pepř a duste, dokud maso nezměkne.
Jakmile je maso v hrnci měkké, přihoďte do omáčky čerstvý nebo zvolna rozmrazený hrášek, přilijte sladkou smetanu a zahustěte trochou hladké mouky rozmíchané s vodou. Nechte vše ještě chvíli povařit, případně dochuťte a podávejte nejlépe s domácím houskovým knedlíkem.