Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s klobásou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zapečené brambory s klobásou - postup přípravy

Zapečené brambory jsou samy o sobě jako čisté bílé plátno pro malíře. Lze je doplnit o nejrůznější druhy surovin a pokaždé z nich vykouzlíte něco nového a neopakovatelného. Pokud právě sháníte inspiraci na ozvláštnění tohoto skvělého pokrmu, přinášíme vám super snadný a rychlý recept na brambory zapečené s klobásou a smetanou, které z vašeho stolu zaručeně bleskurychle zmizí. V jednoduchosti je totiž krása a v tomto případě to platí dvojnásob.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve uvařte brambory ve slupce v lehce osolené vodě. Když změknou, slijte vodu, nechte brambory trochu zchladnout. Oloupejte slupku a nakrájejte je na kolečka.




Klobásy, párky nebo kabanos – podle vaší chuti (my jsme použili krůtí párky) nakrájejte na kolečka a osmahněte na horké pánvi.

Jarní cibulku dobře umyjte pod tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte ji na hrubé kousky.

Připravte si hlubší plech vyložený pečicím papírem, vymažte ho olejem nebo vepřovým sádlem a rozložte na ně plátky brambor. Ty zasypejte osmahnutými kolečky uzeniny a pokrájenou jarní cibulkou.

Do misky rozklepněte čtyři vajíčka, osolte je a opepřete a vidličkou je rozšlehejte. Pak přilijte smetanu a dobře rozmíchejte. Touto směsí pak zalijte brambory a klobásu v zapékací misce.

Dejte si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia a vložte připravený plech s bramborami péct asi 15 minut. Protože jsou brambory již předem uvařené, je jejich zapékání velice rychlé a celá příprava vám nezabere více než půl hodiny.

Pokud byste chtěli tuhle dobrotu ještě trochu ozvláštnit, můžete do smetanové omáčky přidat strouhaný sýr, případně kromě jarní cibulky použít i běžnou žlutou cibuli nakrájenou na proužky a doplněnou o plátky rajčat, případně proužky červené papriky.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů