Dietní zeleninová polévka - postup přípravy
Ne vždy má člověk tělo dle svých představ, to ovšem neznamená, že s tím nemůžete nic udělat. Tato dietní polévka má hned několik výhod – tou první je, že po ní samozřejmě zhubnete, zároveň vám ale zachutná a kvalitně vás i zasytí, tudíž se nemusíte bát, že byste trpěli hladem.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. V hlubokém hrnci rozpalte 40 ml rostlinného oleje a dejte na něj osmažit nakrájenou cibulku. Mrkev oloupejte, odkrojte z ní okraje a nakrájejte ji nadrobno, poté ji přidejte smažit k cibulce. Celer nakrájejte na menší kousky a přidejte jej do hrnce. Vše postupně občas promíchejte. Červenou papriku zbavte jádřince i stopky a nakrájejte ji na menší kousky, přidejte ji do hrnce. Totéž proveďte i se žlutou paprikou. Po přidání opět vše promíchejte.
Zelí nakrájejte nadrobno, přidejte ho do hrnce a znovu vše promíchejte. Poté směs zalijte čistou vodou a nechejte ji pod pokličkou vařit deset minut. Rajče rozkrojte na polovinu a nastrouhejte ho, přidejte ho do hrnce, následně do něj nalijte i rajčatové pyré. Prolisujte do hrnce jeden oloupaný stroužek česneku.
Nakonec polévku dochuťte solí, mletým černým pepřem a finálně ji promíchejte. Vařte ji dalších 15 až 20 minut. Petrželku nasekejte najemno a hotovou polévku důkladně rozmixujte tyčovým mixérem na krém. Polévku podávejte zasypanou nakrájenou petrželkou na ozdobu. Dobrou chuť!