Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté vepřové kostky s kedlubnou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 69 minut

Šťavnaté vepřové kostky s kedlubnou - postup přípravy

Vepřové kostky s kedlubnou, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou křehké a mají výraznou chuť. Připravte pro své blízké dokonalý oběd, který zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 20 minut, doměkka. 

Tip: Pokud brambory nakrájíte na menší kousky, uvaří se rychleji.

2. KROK

Mezitím nakrájejte maso na kostky a smíchejte ho s pepřem, kmínem a solí. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli, 2–3 minuty. Přidejte k ní maso a pokračujte ve smažení další 4–6 minut, aby se maso zatáhlo. 

3. KROK

Směs podlijte trochou vývaru tak, aby bylo maso z poloviny ponořené a pokrm duste, pod pokličkou, 30 minut. 

Poznámka: Během dušení obsah hrnce občas promíchejte a, je-li to nutné, podlijte ho dalším vývarem.

4. KROK

Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostky, které přidejte k masu, společně s prolisovaným česnekem. Ingredience promíchejte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut, pod pokličkou. 

Poznámka: Během vaření vlijte do hrnce zbytek vývaru.

5. KROK

Jakmile maso s kedlubnou změknou, zaprašte pokrm moukou, přikryjte ho pokličkou a vařte ho ještě 10 minut. 

Poznámka: Po přidání mouky je nutné pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.

6. KROK

Vepřové kostky s kedlubnou servírujte společně s omáčkou a uvařenými bramborami. 

Tip: Brambory posypte trochou petrželky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů