Šťavnaté vepřové kostky s kedlubnou - postup přípravy
Vepřové kostky s kedlubnou, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou křehké a mají výraznou chuť. Připravte pro své blízké dokonalý oběd, který zasytí.
Základ
Příloha
Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 20 minut, doměkka.
Tip: Pokud brambory nakrájíte na menší kousky, uvaří se rychleji.
Mezitím nakrájejte maso na kostky a smíchejte ho s pepřem, kmínem a solí. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli, 2–3 minuty. Přidejte k ní maso a pokračujte ve smažení další 4–6 minut, aby se maso zatáhlo.
Směs podlijte trochou vývaru tak, aby bylo maso z poloviny ponořené a pokrm duste, pod pokličkou, 30 minut.
Poznámka: Během dušení obsah hrnce občas promíchejte a, je-li to nutné, podlijte ho dalším vývarem.
Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostky, které přidejte k masu, společně s prolisovaným česnekem. Ingredience promíchejte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Během vaření vlijte do hrnce zbytek vývaru.
Jakmile maso s kedlubnou změknou, zaprašte pokrm moukou, přikryjte ho pokličkou a vařte ho ještě 10 minut.
Poznámka: Po přidání mouky je nutné pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.
Vepřové kostky s kedlubnou servírujte společně s omáčkou a uvařenými bramborami.
Tip: Brambory posypte trochou petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou