Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kapustová polévka s opečenou slaninou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kapustová polévka s opečenou slaninou - postup přípravy

Chcete-li odlehčit svůj jídelníček a zařadit do něj něco nového a neokoukaného, vyzkoušejte chutnou kapustovou polévku s opečenou slaninou podle receptu od paní Venduly Kainové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte kousek másla. Silně prorostlou slaninu nakrájejte na drobné kostičky a nechte je zvolna opékat na másle, dokud nepustí tuk. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, nechte ji zezlátnout a přidejte na proužky nakrouhanou kapustu. Nechte ji chvilku zavadnout.

2. KROK

Očistěte brambory a nakrájejte je na kostky. Kapustu v hrnci podlijte vodou, přidejte brambory, podle chuti sůl, mletý černý pepř a drcený kmín a vařte, dokud brambory úplně nezměknou.

3. KROK

Vedle v pánvi rozehřejte kousek másla nebo trochu rostlinného oleje a nechte na něm osmahnout dvě nebo tři lžíce hladké mouky jemně dozlatova, abyste získali světlou jíšku. Vypněte oheň a přidejte do jíšky jednu naběračku vody z hrnce s polévkou. Důkladně v ní jíšku rozmíchejte a směs vlijte za stálého míchání do hrnce s polévkou.

4. KROK

Jíšku v polévce nechte provařit, nakonec přidejte prolisovaný česnek a odstavte z ohně. Nechte polévku minutku odpočinout a mezitím si vedle v pánvičce osmahněte slaninu dozlatova. Polévku servírujte do talířů, ozdobte ji opečenou slaninou a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů