Kapustová polévka s opečenou slaninou

i Zdroj fotografie: Vendula Kainová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kapustová polévka s opečenou slaninou - postup přípravy

Chcete-li odlehčit svůj jídelníček a zařadit do něj něco nového a neokoukaného, vyzkoušejte chutnou kapustovou polévku s opečenou slaninou podle receptu od paní Venduly Kainové.
1. KROK

V hrnci rozehřejte kousek másla. Silně prorostlou slaninu nakrájejte na drobné kostičky a nechte je zvolna opékat na másle, dokud nepustí tuk. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, nechte ji zezlátnout a přidejte na proužky nakrouhanou kapustu. Nechte ji chvilku zavadnout.

2. KROK

Očistěte brambory a nakrájejte je na kostky. Kapustu v hrnci podlijte vodou, přidejte brambory, podle chuti sůl, mletý černý pepř a drcený kmín a vařte, dokud brambory úplně nezměknou.

3. KROK

Vedle v pánvi rozehřejte kousek másla nebo trochu rostlinného oleje a nechte na něm osmahnout dvě nebo tři lžíce hladké mouky jemně dozlatova, abyste získali světlou jíšku. Vypněte oheň a přidejte do jíšky jednu naběračku vody z hrnce s polévkou. Důkladně v ní jíšku rozmíchejte a směs vlijte za stálého míchání do hrnce s polévkou.

4. KROK

Jíšku v polévce nechte provařit, nakonec přidejte prolisovaný česnek a odstavte z ohně. Nechte polévku minutku odpočinout a mezitím si vedle v pánvičce osmahněte slaninu dozlatova. Polévku servírujte do talířů, ozdobte ji opečenou slaninou a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 187 hlasů
Nahlásit chybu
106 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt