Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažená čínská rýže se zeleninou a vejci

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Smažená čínská rýže se zeleninou a vejci - postup přípravy

Pokud jste včera připravovali rizoto nebo jiný pokrm z vařené rýže, ale nespotřebovali jste ji všechnu, tento recept je ideální na její upotřebení. Kromě uvedené zeleniny můžete přidat také kousky kuřecího masa, anebo třeba krevety.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Připravte si den předem uvařenou rýži. Může to být i zbytek od včerejšího oběda. Oloupejte a nakrájejte najemno tři stroužky česneku a totéž udělejte i s jarní cibulkou, kterou použijte včetně celé natě. Vyklepněte pět vajíček a rozšlehejte je metlou dohladka.

2. KROK

Na sporáku rozehřejte hlubokou pánev s trochou olivového oleje. Jakmile je důkladně rozpálený, přilijte do něj rozšlehaná vejce, přidejte trochu soli a rychle míchejte tak, že z nich vzniknou míchaná vajíčka. Soli nemusíte přidávat moc, další ingredience, jako je sójová omáčka, ji obsahují také, je proto snadné pokrm nedopatřením přesolit.

3. KROK

Míchaná vejce přesypte z pánve do misky, přidejte opět trochu oleje a nechte v něm opéct česnek. Neustále jej energicky míchejte a nebojte se oddálit pánev z ohně, pokud by se začal připalovat. Mražený hrášek s mrkví předem vsypte do misky, nechte ho rozmrazit a trochu ho propláchněte. Jakmile česnek začne vonět, přisypejte směs hrášku a mrkve do pánve, zamíchejte a nechte vše restovat asi 2 až 3 minuty.

4. KROK

Do pánve se zeleninou přisypejte vařenou rýži a vše důkladně promíchejte. Poté vmíchejte smažená vejce a bez přestání míchejte. Jakmile se začne rýže viditelně opékat a zlátnout, zalijte ji pořádnou dávkou sójové omáčky. Pokračujte v míchání další asi 2 minuty. Nakonec přisypejte jarní cibulku, která dodá pokrmu na svěžím vzhledu i chuti, a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů