Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso v mrkvi

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Vepřové maso v mrkvi - postup přípravy

Některá jídla jsou lepší než vypadají, jako toto vepřové maso v mrkvi, které chutná famózně a je přitom také zdravé. O svůj osvědčený rodinný recept se s námi podělila paní Ladislava Šatavová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kostky, které posypejte solí, čerstvě mletým černým pepřem a drceným kmínem. Cibuli oloupejte a nasekejte ji najemno. V hrnci rozpalte trochu rostlinného oleje a osmahněte v něm nasekanou cibuli dozlatova. Poté přidejte okořeněné maso a nechte vše společně opékat, dokud maso ze všech stran na povrchu mírně nezezlátne a částečně nezměkne.

2. KROK

Očistěte mrkev a nastrouhejte ji najemno. Jakmile je maso osmahnuté, přidejte k němu mrkev, chvilku společně zarestujte a podlijte vodou nebo vývarem. Obsah hrnce promíchejte, přiklopte jej pokličkou a vařte, dokud maso úplně nezměkne.

3. KROK

Vedle v pánvi rozehřejte kousek másla a osmažte na něm lžíci hladké mouky do světle zlatavé barvy. Do jíšky přidejte trochu šťávy z hrnce s masem a dobře ji rozmíchejte. Potom tuto směs vlijte za stálého míchání do hrnce s vepřovým na mrkvi a míchejte, dokud nezískáte hladkou a hustou konzistenci. Omáčku nechte chvíli provařit, dochuťte solí, pepřem a případně cukrem (můžete přidat i kapku octa nebo citronové šťávy) a podávejte s vařeným bramborem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů