Rychlý nepečený tvarohový dort - postup přípravy
Mnoho lidí má rádo dorty, ovšem to se o jejich náročné přípravě mnohdy říci nedá. Ano, pokud máte volné celé odpoledne a chuť do pečení, pak není problémy si jeden udělat, ale v opačném případě je dobrým řešením zvolit nepečený recept, jako je tento, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Základ
Krémová náplň
Dále
Nachystejte si kulatou dortovou formu a vyskládejte na její dno piškoty. Dle chuti je podlijte šťávou z kompotu a rumem. Do plechového rendlíku nalijte 200 ml plnotučného mléka a nasypejte k němu želatinu na vaječnou tlačenku. Za stálého míchání směs ohřívejte na sporáku, dokud se želatina nerozpustí.
Poté ji přelijte do mixéru a za stálého mixování postupně přidejte zbylé plnotučné mléko, máslo, rozklepnuté vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr a tvaroh. Polovinu hotového krému opatrně nalijte na piškoty a následně na ni naskládejte meruňky a jahody nakrájené na menší kousky.
Použít můžete samozřejmě jakékoliv ovoce, které máte zrovna po ruce či na něj máte chuť. Do zbylého krému přidejte kakaový prášek, opět ho do něj zamixujte a opatrně ho nalijte na ovoce. Hotový dort dejte do lednice zatuhnout nejlépe na celou noc. Při podávání ho můžete ozdobit šlehačkou. Dobrou chuť!