Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánové lívance bez másla a cukru

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Banánové lívance bez másla a cukru - postup přípravy

Banánové lívance jsou zdravější alternativou k tradiční pochoutce. Budete potřebovat jen 3 ingredience, mezi které nepatří cukr, kypřicí prášek do pečiva ani máslo.

Ingredience pro:
25 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Banány oloupejte a rozmixujte je společně s vejci. Jakmile vznikne hladká směs, přidejte do ní první část mouky. 

Poznámka: Aby byly lívance chutné, je důležité použít velmi zralé banány. 

2. KROK

Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich druhou část mouky. Ze vzniklého těsta odebírejte množství o velikosti lžíce, které vložte do rozpálené pánve. 

3. KROK

Poznámka: Mezi jednotlivými hromádkami těsta nechte vždy asi dvoucentimetrový prostor, protože se hmota bude, během smažení, roztékat do stran.

4. KROK

Banánové lívance smažte 1–2 minuty, z každé strany, dozlatova. 

Tip: Pokrm podávejte s javorovým sirupem, džemem, medem nebo zakysanou smetanou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů