Banánové lívance bez másla a cukru - postup přípravy
Banánové lívance jsou zdravější alternativou k tradiční pochoutce. Budete potřebovat jen 3 ingredience, mezi které nepatří cukr, kypřicí prášek do pečiva ani máslo.
Ingredience
Banány oloupejte a rozmixujte je společně s vejci. Jakmile vznikne hladká směs, přidejte do ní první část mouky.
Poznámka: Aby byly lívance chutné, je důležité použít velmi zralé banány.
Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich druhou část mouky. Ze vzniklého těsta odebírejte množství o velikosti lžíce, které vložte do rozpálené pánve.
Poznámka: Mezi jednotlivými hromádkami těsta nechte vždy asi dvoucentimetrový prostor, protože se hmota bude, během smažení, roztékat do stran.
Banánové lívance smažte 1–2 minuty, z každé strany, dozlatova.
Tip: Pokrm podávejte s javorovým sirupem, džemem, medem nebo zakysanou smetanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко