Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Neplněné koblížky

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Neplněné koblížky - postup přípravy

Přinášíme vám neuvěřitelně snadný recept na přípravu domácích neplněných koblih, kdy vám bude stačit pouze několik ingrediencí a trocha času. Pokud toto všechno máte a k tomu chuť na nějakou sladkou dobrotu, můžete se pustit do přípravy. Výhodou tohoto receptu také je, že nebudete potřebovat kuchyňské váhy, ale bude vám stačit obyčejný šálek. Koblihové těsto je oblíbené mezi dětmi a dospělými a věříme, že takto připravené koblížky budou chutnat vám, vaší rodině i přátelům.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vejce rozklepněte do misky, přidejte sušené droždí a cukr a dobře promíchejte pomocí vidličky. Poté do této směsi po troškách přimíchejte také hladkou mouku. Všechny tyto suroviny zpracujte na hladké těsto, které by se v závěru již nemělo lepit na prsty. Když je těsto hotové, dejte ho do misky, tu překryjte utěrkou nebo potravinářskou folií a nechejte alespoň 15 minut kynout.




Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném vále pomocí válečku a nakrájejte na čtverce, přibližně stejně velké.

Do hrnce dejte dostatečné množství oleje a když je dobře rozpálený, koblížky v něm jeden po druhém usmažte dozlatova.

Pokud jde o jejich podávání, záleží na vaší fantazii. Usmažené koblížky můžete jen zlehka posypat prosátým moučkový cukrem nebo je můžete namazat domácí marmeládou. Pokud máte raději spíše čokoládovou variantu, můžete marmeládu nahradit například Nutellou a na povrchu je ozdobit například strouhaným kokosem nebo drcenými ořechy.

Koblížky se hodí jako výborná svačina ke kávě nebo čaji, ale také jako chutná teplá večeře.

Přejeme vám dobrou chuť a doufáme, že si tento recept zařadíte mezi své oblíbené a budete se k němu vracet!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů