Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švédské skořicové šneky Kanelbullar

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Švédské skořicové šneky Kanelbullar - postup přípravy

Kynuté skořicové šneky jsou velmi lahodným pečivem, které vám dokáže zpříjemnit každý den. Jednoduchý recept na ně nám poskytla paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 porce

Na šneky

Na náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nalijte do mísy vlažné mléko, přidejte trochu cukru, rozdrobte droždí a vše pečlivě zamíchejte. Počkejte několik minut, než začne kvásek pracovat. Poté přidejte rozpuštěné máslo a všechny zbývající suroviny. Koření dejte dle chuti. Těsto nakonec rukou nebo za pomoci robota zpracujte, aby bylo krásně hladké a nelepilo se. Pak mísu přikryjte utěrkou a nechte asi 40 minut kynout.

2. KROK

Během kynutí si připravte náplň. Je velmi jednoduchá. V misce pouze smícháte změklé máslo s cukrem a skořicí tak, aby se ingredience rovnoměrně promísily.

3. KROK

Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozválejte do tenké placky. Je lepší ho rozdělit na dvě části a dělat placky menší, snadněji se s nimi manipuluje, ale je to na vás. Placku pak potřete náplní, kterou jste si připravili. Poté ji nakrájejte na asi 2,5 centimetru široké pruhy, které srolujte do šneku.

4. KROK

Šneky potřete olejem podobně jako české buchty a dejte do pekáčku stejně natěsno jako u buchet. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte šneky asi 30 minut, ke konci raději kontrolujte. Horké šneky potřete směsí rozpuštěného másla s trochou rumu, posypejte moučkovým cukrem a vychladlé servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů