Švédské skořicové šneky Kanelbullar - postup přípravy
Kynuté skořicové šneky jsou velmi lahodným pečivem, které vám dokáže zpříjemnit každý den. Jednoduchý recept na ně nám poskytla paní Petra Pospíchalová.
Na šneky
Na náplň
Na potření
Nalijte do mísy vlažné mléko, přidejte trochu cukru, rozdrobte droždí a vše pečlivě zamíchejte. Počkejte několik minut, než začne kvásek pracovat. Poté přidejte rozpuštěné máslo a všechny zbývající suroviny. Koření dejte dle chuti. Těsto nakonec rukou nebo za pomoci robota zpracujte, aby bylo krásně hladké a nelepilo se. Pak mísu přikryjte utěrkou a nechte asi 40 minut kynout.
Během kynutí si připravte náplň. Je velmi jednoduchá. V misce pouze smícháte změklé máslo s cukrem a skořicí tak, aby se ingredience rovnoměrně promísily.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozválejte do tenké placky. Je lepší ho rozdělit na dvě části a dělat placky menší, snadněji se s nimi manipuluje, ale je to na vás. Placku pak potřete náplní, kterou jste si připravili. Poté ji nakrájejte na asi 2,5 centimetru široké pruhy, které srolujte do šneku.