Třešňový koláč s pudinkem z vanilky - postup přípravy
Připravte si dezert, který spojuje šťavnaté ovoce s jemným krémem a křupavým základem. Třešňový koláč s pudinkem je ideální volbou pro milá společenská setkání.
Těsto
Pudink
Třešňová náplň
Změklé máslo šlehejte se solí a cukrem 3–4 minuty. Přidejte vejce a pokračujte ve šlehání další 2 minuty. Následně do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Těsto zabalte do fólie a vložte ho do mrazáku na 15–20 minut. Mezitím připravte pudink vyšleháním vejce, cukru a kukuřičného škrobu. Poté, co se ingredience propojí, přidejte teplé mléko a směs vlijte do rendlíku.
Pudink vařte 30–60 vteřin, do zhoustnutí, odstavte ho z tepla a vmíchejte o něj máslo s vanilkovým cukrem. Pudink zakryjte fólií a nechte ho vychladnout.
Tip: Aby na pudinku nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Zmrazené těsto vyválejte na kruhový plát o tloušťce 0,4 cm a vyložte jím dortový ráfek pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Těsto aplikujte i na stěny ráfku.
Těsto propíchejte vidličkou po celém povrchu a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–22 minut. Mezitím připravte třešňovou náplň.
Vypeckované třešně smíchejte v hrnci s cukrem a zahřívejte je 3 minuty. Poté do nich vmíchejte želatinu rozpuštěnou ve vodě, kterou předem nechte bobtnat 5 minut.
Poté co všechny části dezertu vychladly na pokojovou teplotu, začněte s kompletací sladké pochoutky. Na korpus naneste pudink, který zakryjte třešňovou náplní a dezert vložte na 2 hodiny do lednice.
Třešňový koláč s pudinkem nechte důkladně ztuhnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee