Desetiminutová paprika na zimu bez sterilace - postup přípravy
Jestliže nemáte času nazbyt, ale přesto byste si rádi v zimě dopřáli nějakou vlastníma rukama připravenou zeleninu, vyzkoušejte tuto rychlou paprikovou zavařeninu. Je hotová do deseti minut a bez zdlouhavého vaření či sterilace.
Ingredience
Papriky dobře omyjte, zbavte je stopek a jádřinců a rozkrájejte je podélně na čtvrtky. Ty vyskládejte co nejtěsněji do čistých a sterilizovaných sklenic o objemu 0,5 litru. Z uvedeného množství paprik vyšly 3 takto velké sklenice.
Očistěte česnek a nakrájejte každý stroužek na několik menších kousků, které rozdělte mezi připravené sklenice s paprikami. Množství česneku můžete libovolně přizpůsobit vlastní chuti. Do každé skleničky přidejte také několik kuliček černého pepře a po jednom bobkovém listu.
Nakonec posypejte obsah sklenic lžičkou cukru a dvěma lžičkami soli, přilijte čtyři lžíce octa a vše zalijte vroucí vodou z rychlovarné konvice. Sklenice pevně uzavřete čistými a sterilizovanými (či ideálně novými a nepoužitými) víčky, důkladně každou sklenici proklepejte, otočte je dnem vzhůru a nechte zvolna vychladnout.
Takto připravené papriky budou chutnat jako čerstvé, vydrží až rok a chutnat vám budou jako příloha k masovým pokrmům či jako přísada do salátů a omáček.
Videopostup krok za krokem