Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený švestkový kompot s citrónem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Pečený švestkový kompot s citrónem - postup přípravy

Užijte si chuť léta a vyzkoušejte recept na pečený švestkový kompot. Můžete si ho vychutnat samotný, nebo ho použít do dezertů, koláčů a buchet.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Švestky důkladně omyjte pod tekoucí vodou, rozpulte je a zbavte je pecky. Plech vysypte 500 g cukru a naskládejte na něj vypeckované švestky.

3. KROK

Poté švestky posypte zbylým cukrem a polijte je šťávou z citrónu. Nakonec přilijte 100 ml vody. Plech vložte do předehřáté trouby na 150 °C.

4. KROK

Švestky pečte po dobu 90 minut a během pečení je nemíchejte. Poté je přendejte do připravených sklenic a pečlivě je uzavřete. Nakonec je uložte je na temné a chladné místo.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů