Kuře naplacato jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům kuřecího masa, ale už vás nebaví klasické recepty, připravte si kuře naplacato. Výsledkem je křehké a šťavnaté maso s výraznou chutí.
Ingredience
Z kuřete odřízněte polovinu z každého křídla a hrudník rozřízněte tak, aby se otevřel. Získáte plochý tvar kuřete, které jemně naklepete válečkem, z obou stran.
Tip: Maso můžete naklepávat přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Grilovací koření smíchejte se sójovou omáčkou a marinádou potřete celé kuře. Maso následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 1,5 hodiny.
Tip: Pokud chcete, aby mělo maso ještě lepší chuť, můžete maso namarinovat minimálně 30 minut před pečením.
Kuře naplacato servírujte teplé s oblíbenou přílohou.
Tip: Ke kuřeti se skvěle hodí vařená rýže nebo americké brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Аппетитная Кухня