Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí houbový guláš

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí houbový guláš - postup přípravy

Houbový guláš si mohou užít i ti, kteří nejedí maso. Ten podle receptu od paní Marie Kopalové se vždycky podaří, chutná báječně a jiný už nikdy chtít nebudete.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Houby nakrájejte na kostky, vsypte je do hrnce, trochu je osolte a duste je doměkka. Vedle v jiném hrnci osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dohněda, zaprašte ji sladkou paprikou, kmínem a pepřem a vše nechte chvilku zasmahnout. Poté zaprašte obsah hrnce hladkou moukou, nechte ji osmažit, přidejte ajvar (srbská čalamáda z paprik a lilku) a vše zalijte horkým vývarem nebo vodou s rozmíchaným masoxem. Směs důkladně promíchejte.

2. KROK

Do omáčky vsypte houby, zamíchejte a nechte guláš chvíli provařit. Nakonec ho dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem a podávejte s houskovým knedlíkem, těstovinou, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů