Roláda Ferrero Rocher - postup přípravy
Exkluzivní nepečená roláda ve stylu Ferrero Rocher je plná čokoládové chuti a oříšků. Její výroba je přitom nesmírně jednoduchá a výsledek úžasný.
Na těsto
Na krém
Na polevu
Sušenky na korpus rozdrťte úplně najemno. Můžete na to použít i mixér. Do mixéru dejte lískové ořechy a umixujte je najemno, případně použijte již mleté kupované. Sušenky a ořechy poté dejte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo a kakao a rukou vypracujte těsto. Na stůl rozložte potravinářskou fólii, dejte na něj těsto a vytvarujte ho do tvaru obdélníku o tloušťce asi 3 až 4 milimetry a dobře uplácejte.
Smetanu ke šlehání vyšlehejte do šlehačky. Přidejte k ní cukr, rozpuštěnou čokoládu a prošlehejte. Pak přilijte kysanou smetanu a opět prošlehejte. Přidejte celé pražené a oloupané lískové ořechy, 200 g rozdrcených sušenek (či oplatků) a zamíchejte. Směs naneste na korpus rolády. Pak ji za pomoci fólie srolujte, zabalte ji do ní a dejte dezert na půl hodiny ztuhnout do ledničky.
Poté na vršek rolády naneste rozpuštěnou čokoládu, kterou ozdobte po celé ploše nasekanými lískovými ořechy. Nechte dezert ztuhnout a servírujte.