Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a anglickou slaninou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a anglickou slaninou - postup přípravy

Připravte si jeden z klenotů české kuchyně a vyzkoušejte chlupaté knedlíky s kysaným zelím a anglickou slaninou podle rodinného receptu paní Slavíkové. Jejich příprava je velmi snadná a zvládne je i úplný začátečník.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory oloupejte, nastrouhejte je na jemném struhadle a zbavte je přebytečné vody, kterou ale nevylévejte. Poté je osolte dle chuti a přidejte k nim jedno vejce.

2. KROK

Přidejte do nich škrob z brambor, lehce je zaprašte hladkou moukou a směs promíchejte. Poté do nich vmíchejte hrubou mouku a vypracujte  těsto.

3. KROK

Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte ji k varu. Pomocí dvou lžic tvořte knedlíky a vkládejte je do vroucí vody. Vařte je přibližně 8 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.

4. KROK

Mezitím do jiného hrnce vložte kysané zelí a zaprašte ho lžící hladké mouky. Promíchejte ho, chvíli ho povařte a poté ho stáhněte z ohně.

5. KROK

Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky. Na pánev vložte sádlo, nechte ho dostatečně rozehřát a slaninu orestujte dozlatova.

6. KROK

Hotové knedlíky sceďte, přidejte do nich orestovanou anglickou slaninou společně s výpekem a nakonec do nich vmíchejte kysané zelí.

7. KROK

Chlupaté knedlíky se zelím a anglickou slaninou ihned servírujte. Před podáváním je můžete ještě posypat nasekanou čerstvou petrželkou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů