Žampiony ve smetanové omáčce - postup přípravy
Někdy mohou být i samostatné žampiony v jednoduché, avšak lahodné omáčce dostatečným hlavním chodem, který vám stačí k uspokojení hladu i chuti. Zkuste tento zajímavý recept, který můžete podle fantazie doplnit třeba i kuřecím masem a různými druhy příloh.
Ingredience
Půlku cibule nasekejte najemno a v pánvi s kapkou rostlinného oleje a čtverečkem másla ji osmahněte dorůžova. Žampiony nakrájejte na tenké plátky a přihoďte je do pánve k orestované cibulce. Za častého míchání nechte houby opéct dozlatova.
Obsah pánve zalijte vývarem a zakysanou smetanou, posypejte solí, přidejte mletý černý pepř a oregano, promíchejte a směs přiveďte k varu.
Česnek nakrájejte na drobné kostičky, anebo jej prolisujte a přihoďte ho do pánve k houbové omáčce. Přisypejte jemně nastrouhaný parmazán a za častého míchání pokračujte ve vaření, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přisypejte jemně nasekanou petrželku a podávejte.