Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí salát Tiffany s hroznovým vínem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Kuřecí salát Tiffany s hroznovým vínem - postup přípravy

Dobrý salát je skvělým doplňkem sváteční tabule. Zkusit můžete například vynikající kombinaci kuřecího masa, vlašských ořechů a hroznového vína.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kuřecí prsa můžete buď povařit v osolené vodě s kouskem mrkve a cibule a pak je rozkrájet, anebo je nakrájejte na kousky, osolte, okořeňte kari a osmažte. V tomto případě již nebudete používat kari koření v salátu. Když máte maso hotové, dejte na talíř listy zeleného salátu tak, abyste pokryli celý povrch. Na ně rozložte maso, pokud je vařené, okořeňte ho kari (množství záleží na vaší chuti).

2. KROK

Dejte majonézu do cukrářského pytlíku s malým otvorem, případně ustřihněte roh sáčku s majonézou, pokud používáte takové balení. Na mase z ní poté udělejte mřížku. V míse si pak šťouchadlem na brambory rozdrťte vlašské ořechy. Třetinu jich nasypejte na majonézu. Nastrouhejte si sýr na hrubém struhadle a rozložte ho na ořechy. Udělejte na nich mřížku z majonézy a tu pokryjte druhou třetinou ořechů.

3. KROK

Nastrouhejte vařená vejce na hrubém struhadle a dejte je na salát. Na nich opět udělejte mřížku z majonézy a posypejte ji zbytkem ořechů. Kuličky hroznového vína rozpulte a vyskládejte je na salát řezem dolu. Salát poté dejte na pár hodin do lednice, aby se chutě uležely, a pak servírujte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů